00023828 RETIGO BLUE B 1221 i
Nowe produkty
PIEC KONWEKCYJNO - PAROWY RETIGO BLUE B 1221 i iniekcyjny z myciem
- Innowacyjna , najnowsza i jedna z najbardziej znanych linii pieców konwekcyjno-parowych RETIGO BLUE firmy RETIGO oferowana w Polsce
- Urządzenie dzięki zastosowaniu nowoczesnej technologi sterowania, desingu a także jakości wykonania umożliwia łatwe i doskonałe przygotowanie potraw
Produkt niedostępny
Przybliżona data dostawy:
PIEC KONWEKCYJNO - PAROWY RETIGO BLUE B 1221 i iniekcyjny z myciem
TECHNIKI GOTOWANIA
– Gorące powietrze 30 – 300 °C
– Funkcja kombi - gorące powietrze/para
– Funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
– Bio-gotowanie 30 – 98 °C
– Regeneracja, system bankietowy - obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw do momentu serwowania
– Pieczenie nocne - oszczędność czasu i energii
– Timer półek - możliwość ustawienia dowolnego czasu obróbki na każdej półce
– Regeneracja, system bankietowy - obróbka termiczna polegająca na utrzymywaniu jakości i temperatury potraw serwowania
– Delta T pieczenie/gotowanie - idealne dostosowanie parametrów pieczenia dużych mięs
– Pieczenie niskotemperaturowe - minimalnea utrata wagi, lepsza soczystość i smak
– Cook & Hold - piec automatycznie przechodzi w tryb podtrzymania po zakończeniu obróbki termicznej
– Golden Touch - funkcja zapiekania z efektem perfekcyjnej złotobrązowej i chrupkiej skórki
– Sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie - specjalne programy dla nowoczesnej gastronomii
– Automatyczny przedgrzew
– Automatyczne chłodzenie
– Manualne nawilżanie
– Automatyczny start
– Easy Cooking
- Wytwarzanie pary : |iniekcja
WYPOSAŻENIE
– Automatyczne mycie
– Książka kucharska (programy / kroki) 1000/20
– Rekuperator ●
– AHC (Active Humidity Control) - automatyczna regulacja wilgotności
– ASGS (Advanced Steam Generation System) - szybkie generowanie nasyconej pary
– ACM - system automatycznego zarządzania pojemnością
– Potrójna szyba w drzwiach *** - minimalne straty ciepła, niskie zużycie energii, jeszcze lepsze chłodzenie drzwi
– Dwukierunkowe obroty wentylatora - idealnie równomierny efekt pieczenia
– Automatyczna klapka - system usuwania wilgoci, dla uzyskania lepszej chrupkości i idealnego koloru
– Automatyczny start
– 7 prędkości wentylatora*** - dokładne kontrolowanie cyrkulacji powietrza
– Fan Stop - natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, minimalizuje utratę ciepła i zwiększa bezpieczeństwo
– Taktowanie wentylatora*** - 3 kroki dla jeszcze większej równomierności
– Solidna klamka - wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie
– Prysznic ręczny - zewnętrzne źródło wody
– 6 punktowa sonda gotowania - precyzyjne pieczenie, stała kontrola temperatury wewnątrz potrawy
– Stal nierdzewna AISI 304/316 - najwyższej jakości wykonananie z powłoką o podwyższonej trwałości
– Chemicznie wytrawiana komora gotowania - zaokrąglone narożniki dla łatwego czyszczenia
– Solidna klamka - wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie
– Port USB - łatwe rejestrowanie lub wczytywanie danych
SERWIS
– System HACCP - łatwa i błyskawiczna analiza punktów krytycznych
– BCS (Boiler Control System)* - automatyczny system sterowania i kontroli bojlera
– SDS System diagnostyki serwisowej - automatyczna informacja o błędach
– Interfejs LAN - zdalny dostęp i zarządzanie danymi poprzez przeglądarkę internetową
DODATKOWE WYPOSAŻENIE
– Druga sonda temperatury
– Lewostronnie otwierane drzwi**
– Bezpieczne dwustopniowe otwieranie drzwi
– Wbudowany, zwijany prysznic ręczny***
– Dodatkowy zestaw prowadnic 600x400 mm
DANE TECHNICZNE:
- model : B 1221 i
- wymiary : 1111x1006x1377 mm
- moc : 37,1 kW
- waga : 210 kg
- pojemność : 12x GN 2/1
- zasilanie : 400 V
- wytwarzanie pary : iniekcja
Jesteśmy partnerem handlowym oraz serwisowym Firmy RETIGO, zapewniamy Państwu serwis gastronomiczny gwarancyjny oraz pogwarancyjny dla urządzeń w/w firmy.
PAMIĘTAJ !!
JEŚLI NIE JESTEŚ PEWNY ZAPRASZAMY PRZED ZAKUPEM NA POKAZ.
Oferujemy Państwu możliwość przetestowania urządzenia w naszym salonie handlowym przed zakupem w czasie pokazu, gdzie z pomocą naszego kucharza odkryjemy przed Państwem wszystkie możliwości jakie daje piec konwekcyjno-parowy, który w ostatnich latach stał się nieodzownym elementem nowoczesnej kuchni.
Jesteś zainteresowany zapraszamy do kontaktu:
drogą elektroniczną : krzysztof.sterna@eva-tec.pl