sale-offer
sale-offer1
Piec konwekcyjno-parowy RETIGO B 611 i Zobacz powiększnie

RETIGO BLUE 611 ig

00024167 RETIGO BLUE B 611 ig

Nowe produkty

PIEC KONWEKCYJNO - PAROWY RETIGO BLUE B 611 ig

- Innowacyjna , najnowsza i jedna z najbardziej znanych linii pieców konwekcyjno-parowych RETIGO BLUE  firmy RETIGO oferowana w Polsce
- Urządzenie dzięki zastosowaniu nowoczesnej technologi sterowania, desingu a także jakości wykonania  umożliwia łatwe i doskonałe przygotowanie potraw
 

Więcej szczegółów

46 320,00 zł netto
56 973,60 zł brutto

PIEC KONWEKCYJNO - PAROWY RETIGO BLUE B 611 ig NATRYSKOWY

TRADYCYJNE TECHNIKI GOTOWANIA
■ gorące powietrze 30-300 °C
■ funkcja kombi - gorące powietrze/para 50-300 °C
■ funkcja gotowania - gotowanie w parze 99-130 °C
■ automatyczny przedgrzew
■ automatyczne chłodzenie
■ bio-gotowanie 30-98 °C
■ książka kucharska 1000 programów po 20 kroków
■ regeneracja
■ Autoklima – kontrola nasycenia pary
■ automatyczny start
■ manualne nawilżanie
NOWOCZESNE TECHNIKI GOTOWANIA
■ EASY COOKING - łatwe gotowanie
■ ACM - system automatycznego zarządzania pojemnością
■ pieczenie nocne
■ pieczenie niskotemperaturowe
■ Delta T pieczenie, gotowanie
■ system Cook&Hold
■ funkcja Learn
■ 5 prędkości wentylatora
■ taktowanie wentylatora
■ dwukierunkowe obroty wentylatora
■ Quick View - szybki podgląd programu
NOWOCZESNE FUNKCJE
■ VISION AGENT - wirtualny pomocnik
■ 4 - punktowa sonda termiczna
■ VISION TOUCH - dotykowy, kolorowy panel sterujący
■ timer półek - sygnalizacja zakończenia obróbki termicznej
■ klapka do usuwania nadmiaru pary
OSZCZĘDNOŚCI I ZARZĄDZANIE ENERGIĄ
■ rekuperator
■ specjalna izolacja komory gotowania
■ podwójna szyba drzwi
■ chemicznie wytrawiana komora gotowania
■ WSS – system kontrolujący i zapobiegający niepotrzebnemu zużyciu wody
■ FAN STOP - szybkie zatrzymanie wentylatora po otwarciu drzwi
BEZPIECZEŃSTWO
■ SDS - system serwisowo-diagnostyczny
■ łącze USB
■ łącze LAN – możliwość przyłączenia do sieci
(komunikacja przez przeglądarkę internetową)
■ zaokrąglona, podwójna szyba drzwi – ochrona przed wysoką temperaturą
HIGIENA/HACCP
■ ACTIVE CLEANING - mycie automatyczne
■ wbudowany prysznic – łatwe czyszczenie komory pieca
(nie używa zmiękczonej wody)
■ system HACCP
OPCJE
■ dwustopniowe otwieranie drzwi
■ odwrotne otwieranie drzwi (lewe)
■ dodatkowy zestaw prowadnic na 6x 400/600
■ możliwość modyfikacji gazu - G20 (standard) lub Propan-Butan G30
■ możliwość wyboru systemu odprowadzania spalin - A3 (bez kominka)
lub B13 (z odprowadzaniem spalin)
ZAMKNIĘTA KOMORA SPALANIA
■ większa sprawność, większe bezpieczeństwo
■ spalanie z zachowaniem prawidłowej proporcji powietrza do gazu
■ zapobiega cofaniu tlenku węgla (czadu)
■ podczas instalacji pieca konieczne jest przeprowadzenie analizy spalin
i regulacja pieca przez autoryzowany serwis producenta



DANE TECHNICZNE:

- model : B 611 ig
- wymiary : 933X863X786 mm
- moc : 13 kW cieplna, 0,3 kW elektryczna
- waga : 130kg
- pojemność : 6x GN 1/1 + 1X GN 1/1
- zasilanie :  400 V
- przyłącze gazu : G3/4''

Jesteśmy partnerem handlowym oraz serwisowym Firmy RETIGO, zapewniamy Państwu serwis gastronomiczny gwarancyjny oraz pogwarancyjny dla urządzeń w/w firmy.

PAMIĘTAJ !!

JEŚLI NIE JESTEŚ PEWNY ZAPRASZAMY PRZED ZAKUPEM NA POKAZ.

Oferujemy Państwu możliwość przetestowania urządzenia w naszym salonie handlowym przed zakupem w czasie pokazu, gdzie z pomocą naszego kucharza odkryjemy przed Państwem wszystkie możliwości jakie daje piec konwekcyjno-parowy, który w ostatnich latach stał się nieodzownym elementem nowoczesnej kuchni.

Jesteś zainteresowany zapraszamy do kontaktu:

drogą elektroniczną : krzysztof.sterna@eva-tec.pl


Zakup