NAEB202R GRAFEN
Nowe produkty
Piec konwekcyjno-parowy - elektryczny LAINOX NABOO 202 - 20 x GN 2/1 lub 40 x GN 1/1 GRAFEN
- system gotowania interaktywnego
- gotowanie automatyczne
- gotowanie sous vide
- 10-cal ekran
- automatyczne mycie
- automatyczne terowanie temperatura w komorzae
- idealnie gładka, szczelna komora
- drzwi z podwójnie hartowaną szybą
Produkt niedostępny
Przybliżona data dostawy:
Piec konwekcyjno-parowy - elektryczny LAINOX NABOO 202 - 20 x GN 2/1 lub 40 x GN 1/1 GRAFEN
Piec wielozadaniowy konwekcyjno-parowy marki Lainox z serii NABOO elektryczny z bezpośrednim natryskiem o pojemności 40 x GN1/1 lub 20 x GN 2/1
TRYBY GOTOWANIA
• System gotowania interaktywnego ICS (Interactive Cooking System) to automatyczny system gotowania
obejmujący przepisy kuchni europejskiej i azjatyckiej, ich historię, składniki, sposób przygotowania, program
gotowania automatycznego i prezentację potraw na talerzu
• Gotowanie ręczne w 3 trybach
– tryb konwekcyjny gorącym powietrzem od 30ºC do 300ºC
– tryb parowy w zakresie od 30ºC do 130ºC
– tryb konwekcyjno-parowy (combi) w zakresie od 30ºC do 300ºC
• Tryby programowane – możliwość programowania i zapisywania metod pieczenia w sekwencji automatycznej
(maksymalnie 15 cykli), nadanie nazw przepisom, przypisanie zdjęcia i dodanie informacji
• Funkcja MULTILEVEL oraz JUST IN TIME
• AUTOCLIMA - automatyczny system do pomiaru temperatury oraz kontroli wilgotności w komorze pieca
• Fast-Dry - system szybkiego osuszenia komory pieca
• Podwójny multilevel (możliwość podziału poziomu na 2 niezależne części)
WYPOSAŻENIE:
• 10-calowy kolorowy ekran dotykowy (LCD - TFT) o wysokiej rozdzielczości
• Wyświetlacz, który można skonfi gurować w zależności od potrzeb użytkownika, zapisując najczęściej używane
programy jako pierwsze
• Połączenie z Chmurą LAINOX za pomocą Wi-Fi/kabla sieciowego umożliwiające zapisanie własnych ustawień,
aktualizację oprogramowania, archiwizowanie danych HACCP i pobieranie nowych przepisów
• Automatyczne gotowanie po naciśnięciu jednego przycisku (ICS)
• Organizacja przepisów w folderach z opcją podglądu i nadania każdemu folderowi własnej nazwy
• Inteligentne rozpoznawanie przepisów w folderach wielopoziomowych
• Pokrętło SCROLLER PLUS z funkcją wyboru i zatwierdzania opcji
• Automatyczne otwieranie drzwi za pomocą przycisku „Open”
• Natychmiastowe wyświetlanie wykresów HACCP w trybie gotowania ICS
MYCIE I KONSERWACJA
• Autodiagnostyka przed rozpoczęciem użytkowania urządzenia, opisowe i dźwiękowe sygnalizowanie nieprawidłowego działania
• Automatyczny system myjący LCS ze zintegrowanym zbiornikiem dla modeli ustawianych na podstawach
(nablatowe) oraz z automatycznym dozowaniem detergentu
• Zbiorniki na detergent COMBICLEAN oraz odkamieniacz CALFREE wykonane z materiałów nadających się w 100%
do recyklingu
• Automatyczny system myjący LM oraz system zapobiegający odkładaniu się kamienia CALOUT wyposażone
w płynny detergent COMBICLEAN oraz odkamieniacz CALFREE
• System mycia ręcznego z wyjmowanym prysznicem
STEROWANIE
• Autorewers (automatyczna zmiana kierunku pracy wentylatora) pozwalająca na równomierne opiekanie
• Automatyczne, równoległe sterowanie temperaturą w komorze i wnętrzu potrawy, system DELTA T
• Automatycznie regulowane skraplanie pary
• Łatwy dostęp do parametrów programowanych przez użytkownika za pomocą menu
• Możliwość zaprogramowania gotowania z opóźnieniem
• Możliwość wyboru maksymalnie 6 prędkości wentylatora, pierwsze 3 prędkości automatycznie uruchamiają
zmniejszenie mocy grzania - w przypadku specjalnych sposobów gotowania można użyć prędkości przerywanej
• Sterowanie temperaturą wewnątrz produktu za pomocą sondy czteropunktowej
• Możliwość podłączenia sondy na zewnątrz komory pieczenia, umożliwiające szybkie podłączenie sondy
igłowej do pieczenia próżniowego albo systemu kilku sond Multiprobe
• Oświetlenie halogenowe
• Złącze USB do pobierania danych HACCP, aktualizacji oprogramowania, wgrywania/pobierania programów pieczenia
• Możliwość ustawienia wyłączenia pieca po zakończonym procesie automatycznego mycia
• Kompatybilność z systemem optymalizacji zużycia energii SN (opcjonalnie)
• SERVICE – program służący do: kontroli działania płyty elektronicznej i wyświetlacza temperatury sondy.
• Zegar urządzenia połączony z podstawowymi funkcjami, umożliwiający przeprowadzenie programowanej
konserwacji
• Licznik godzin pracy wszystkich podstawowych funkcji
• ECOSPEED – dzięki rozpoznaniu ilości i rodzaju przygotowywanego produktu, Naboo optymalizuje pobór energii,
steruje nim i utrzymuje odpowiednią temperaturę pieczenia, nie dopuszczając do zmian
• ECOVAPOR – system umożliwia znaczące zmniejszenie zużycia wody i energii dzięki funkcji automatycznego
sterowania nasyceniem pary w komorze pieczenia
• GREEN FINE TUNING – nowy system modulacji palnika i wydajny wymiennik ograniczające utratę mocy i zmniejszające
szkodliwe emisje (tylko w wersjach gazowych)
BUDOWA:
Idealnie gładka, szczelna komora
Drzwi z podwójną hartowaną szybą, komorą powietrzną i wewnętrzną szybą odbijającą ciepło zmniejszają emisję
ciepła w stronę operatora i podnoszą wydajność urządzenia
Składana szyba wewnętrzna umożliwiająca łatwe czyszczenie
Uchwyt montowany z prawej albo lewej strony
Regulowany zawias zapewniający optymalne uszczelnienie
Zdejmowany defl ektor, ułatwiający dostęp do komory wentylatora i jej czyszczenie
Współczynnik szczelności IPX5
WYPOSAŻENIE STANDARDOWE
− Automatyczny system myjący LCS wyposażony w 1 zbiorniki z detergentem, 990 g każdy
− Połączenie Wi-Fi
− Sonda wielopunktowa ø3 mm
− Wbudowany i wyjmowany prysznic ręczny z zaworem
− Gniazdo USB
DANE TECHNICZNE:
wersja : bojler
pojemność: 20 x GN 2/1 lub 40 x GN 1/1
odległość między półkami: 63 mm
liczba porcji: 300 / 500
wymiar: 61,8kW
zasilanie: 400V