Mainca BC 1800
Nowe produkty
Wysokiej klasy piła do cięcia mięsa firmy Mainca, przeznaczona dla małych i średnich zakładów mięsnych, sklepów mięsnych, zakładów garmażeryjnych, przetwórczych czy cateringów. Urządzenie dla klientów szukających wysokiej jakości za rozsądną cenę.
Produkt niedostępny
Przybliżona data dostawy:
Konstrukcja obudowy wykonana w całości ze stali nierdzewnej AISI 18/10 zapewniająca sztywność i wytrzymałość urządzenia. Eleganckie wykonanie z zaokrąglonymi bokami, znacznie ułatwia utrzymanie higieny i czystości co więcej świetnie się prezentuje na stoiskach mięsnych czy otwartych dla oka klienta pomieszczeniach rozbiorowych.
Piła przeznaczona do cięcia produktów mięsnych, świeżych, z kością jak i mrożonych.
Dzięki specjalnie skonstruowanym ostrzom ciecie jest czyste i pozbawione odpadów. Dzięki temu różnica w stratach w porównaniu do cięcia ręcznego może sięgać nawet 50%.
Wyeliminowanie szpar w konstrukcji zapewnia czystość i higienę pracy, a odzielenie części tnącej od wnętrza maszyny ułatwia czyszczenie maszyny,
Za bezpieczeństwo obsługi odpowiada silnik z funkcją stop, oraz zabezpieczenie które wyłącza pracę piły w przypadku otwarcia konstrukcji. Dodatkowo piła jest wyposażona w dodatkowy przycisk Stop wyłączający urządzenie.
Ergonomiczny uchwyt popychający mięso w stronę brzeszczota ułatwia pracę obsługi.
Parametry piły do cięcia mięsa BC 1800:
Wymiary: 551 x 531 x 896 mm
Wymiary podstawy: 298x366 mm
Długość brzeszczota : 1750 mm
Wysokość maksymalna cięcia: 230 mm
Szerokość maksymalna cięcia: 200 mm
Zasilanie: 400 V
Moc silnika: 0,92 kW
Opcjonalnie model dostępny o zasilaniu 230V.
Piła do cięcia mięsa Mainca BC 1800 może być dodatkowo wyposażona w :
- Automatyczny napinacz taśmy tnącej
- Przesuwny stół ułatwiający i przyspieszający pracę
- Pojemnik na odpadki
- Wentylator chłodzący - zalecany przy pracy pod dużym obciążeniem urządzenia
Poniżej film ukazujący pracę pił do cięcia mięsa Mainca :