sale-offer
sale-offer1
Piec wielozadaniowy LAINOX NABOO 071 - 7xGN 1/1 Zobacz powiększnie

Piec konwekcyjno-parowy -gazowy LAINOX NABOO 202 - 20 x GN 2/1 lub 40 x GN 1/1 GRAFEN

NAGB202R GRAFEN

Nowe produkty

Piec konwekcyjno-parowy - gazowy  LAINOX NABOO 202 - 20 x GN 2/1 lub 40 x GN 1/1 GRAFEN


- system gotowania interaktywnego
- gotowanie automatyczne
- gotowanie sous vide
- 10-cal ekran
- automatyczne mycie
- automatyczne terowanie temperatura w komorzae
- idealnie gładka, szczelna komora
- drzwi z podwójnie hartowaną szybą

Więcej szczegółów

95 999,00 zł netto
118 078,77 zł brutto

Piec konwekcyjno-parowy - gazowy  LAINOX NABOO 202 - 20 x GN 2/1 lub 40 x GN 1/1 GRAFEN

Piec wielozadaniowy konwekcyjno-parowy marki Lainox z serii NABOO elektryczny z bezpośrednim natryskiem o pojemności 40 x GN1/1 lub 20 x GN 2/1

TRYBY GOTOWANIA

• System gotowania interaktywnego ICS (Interactive Cooking System) to automatyczny system gotowania

obejmujący przepisy kuchni europejskiej i azjatyckiej, ich historię, składniki, sposób przygotowania, program

gotowania automatycznego i prezentację potraw na talerzu

• Gotowanie ręczne w 3 trybach

– tryb konwekcyjny gorącym powietrzem od 30ºC do 300ºC

– tryb parowy w zakresie od 30ºC do 130ºC

– tryb konwekcyjno-parowy (combi) w zakresie od 30ºC do 300ºC

• Tryby programowane – możliwość programowania i zapisywania metod pieczenia w sekwencji automatycznej

(maksymalnie 15 cykli), nadanie nazw przepisom, przypisanie zdjęcia i dodanie informacji

• Funkcja MULTILEVEL oraz JUST IN TIME

• AUTOCLIMA - automatyczny system do pomiaru temperatury oraz kontroli wilgotności w komorze pieca

• Fast-Dry - system szybkiego osuszenia komory pieca

• Podwójny multilevel (możliwość podziału poziomu na 2 niezależne części)

 

WYPOSAŻENIE:

• 10-calowy kolorowy ekran dotykowy (LCD - TFT) o wysokiej rozdzielczości

• Wyświetlacz, który można skonfi gurować w zależności od potrzeb użytkownika, zapisując najczęściej używane

programy jako pierwsze

• Połączenie z Chmurą LAINOX za pomocą Wi-Fi/kabla sieciowego umożliwiające zapisanie własnych ustawień,

aktualizację oprogramowania, archiwizowanie danych HACCP i pobieranie nowych przepisów

• Automatyczne gotowanie po naciśnięciu jednego przycisku (ICS)

• Organizacja przepisów w folderach z opcją podglądu i nadania każdemu folderowi własnej nazwy

• Inteligentne rozpoznawanie przepisów w folderach wielopoziomowych

• Pokrętło SCROLLER PLUS z funkcją wyboru i zatwierdzania opcji

• Automatyczne otwieranie drzwi za pomocą przycisku „Open”

• Natychmiastowe wyświetlanie wykresów HACCP w trybie gotowania ICS

 

MYCIE I KONSERWACJA

• Autodiagnostyka przed rozpoczęciem użytkowania urządzenia, opisowe i dźwiękowe sygnalizowanie nieprawidłowego działania

• Automatyczny system myjący LCS ze zintegrowanym zbiornikiem dla modeli ustawianych na podstawach

(nablatowe) oraz z automatycznym dozowaniem detergentu

• Zbiorniki na detergent COMBICLEAN oraz odkamieniacz CALFREE wykonane z materiałów nadających się w 100%

do recyklingu

• Automatyczny system myjący LM oraz system zapobiegający odkładaniu się kamienia CALOUT wyposażone

w płynny detergent COMBICLEAN oraz odkamieniacz CALFREE

• System mycia ręcznego z wyjmowanym prysznicem

 

STEROWANIE

• Autorewers (automatyczna zmiana kierunku pracy wentylatora) pozwalająca na równomierne opiekanie

• Automatyczne, równoległe sterowanie temperaturą w komorze i wnętrzu potrawy, system DELTA T

• Automatycznie regulowane skraplanie pary

• Łatwy dostęp do parametrów programowanych przez użytkownika za pomocą menu

• Możliwość zaprogramowania gotowania z opóźnieniem

• Możliwość wyboru maksymalnie 6 prędkości wentylatora, pierwsze 3 prędkości automatycznie uruchamiają

zmniejszenie mocy grzania - w przypadku specjalnych sposobów gotowania można użyć prędkości przerywanej

• Sterowanie temperaturą wewnątrz produktu za pomocą sondy czteropunktowej

• Możliwość podłączenia sondy na zewnątrz komory pieczenia, umożliwiające szybkie podłączenie sondy

igłowej do pieczenia próżniowego albo systemu kilku sond Multiprobe

• Oświetlenie halogenowe

• Złącze USB do pobierania danych HACCP, aktualizacji oprogramowania, wgrywania/pobierania programów pieczenia

• Możliwość ustawienia wyłączenia pieca po zakończonym procesie automatycznego mycia

• Kompatybilność z systemem optymalizacji zużycia energii SN (opcjonalnie)

• SERVICE – program służący do: kontroli działania płyty elektronicznej i wyświetlacza temperatury sondy.

• Zegar urządzenia połączony z podstawowymi funkcjami, umożliwiający przeprowadzenie programowanej

konserwacji

• Licznik godzin pracy wszystkich podstawowych funkcji

• ECOSPEED – dzięki rozpoznaniu ilości i rodzaju przygotowywanego produktu, Naboo optymalizuje pobór energii,

steruje nim i utrzymuje odpowiednią temperaturę pieczenia, nie dopuszczając do zmian

• ECOVAPOR – system umożliwia znaczące zmniejszenie zużycia wody i energii dzięki funkcji automatycznego

sterowania nasyceniem pary w komorze pieczenia

• GREEN FINE TUNING – nowy system modulacji palnika i wydajny wymiennik ograniczające utratę mocy i zmniejszające

szkodliwe emisje (tylko w wersjach gazowych)

 

BUDOWA:

Idealnie gładka, szczelna komora

Drzwi z podwójną hartowaną szybą, komorą powietrzną i wewnętrzną szybą odbijającą ciepło zmniejszają emisję

ciepła w stronę operatora i podnoszą wydajność urządzenia

Składana szyba wewnętrzna umożliwiająca łatwe czyszczenie

Uchwyt montowany z prawej albo lewej strony

Regulowany zawias zapewniający optymalne uszczelnienie

Zdejmowany defl ektor, ułatwiający dostęp do komory wentylatora i jej czyszczenie

Współczynnik szczelności IPX5

 

WYPOSAŻENIE STANDARDOWE

− Automatyczny system myjący LCS wyposażony w 1 zbiorniki z detergentem, 990 g każdy

− Połączenie Wi-Fi

− Sonda wielopunktowa ø3 mm

− Wbudowany i wyjmowany prysznic ręczny z zaworem

− Gniazdo USB

Z dodatkowymi informacjami można zapoznać się w broszurze - link do broszury


DANE TECHNICZNE:

wersja :  bojler
pojemność: 20 x GN 2/1  lub 40 x GN 1/1
odległość między półkami: 63 mm
liczba porcji: 300 / 500
wymiar: 80 kW
zasilanie: 230V

Zakup