KG.150.8-II-X LOZAMET
Nowe produkty
KOTŁY WARZELNE GAZOWE WOLNOSTOJĄCE LOZAMET - KG.150.8-II-X
- zbiornik warzelny wykonany z stali kwasoodpornej gat. 1.4301 ( AISI 304)
więcej informacji poniżej
Produkt niedostępny
Przybliżona data dostawy:
KOTŁY WARZELNE GAZOWE WOLNOSTOJĄCE LOZAMET - KG.150.8-II-X
- zbiornik warzelny wykonany z stali kwasoodpornej gat. 1.4301 ( AISI 304)
- ogranicznik temperatury zapobiegający przegrzaniu zbiornika i uszkodzeniu grzałek elektrycznych
- przyłącze oraz zawór wody zimnej w standardzie
Dane techniczne :
MODELE: | KG.150.8-II-X | |
Pojemność robocza zbiornika warzelnego | dm3 | 150 |
Średnica zbiornika warzelnego | mm | 684 |
Średnica obudowy | mm | 950 |
Wymiary (długość x szerokość) | mm | 1000x1300 |
Wysokość od podłogi do płyty górnej | mm | 900 ± 20 |
Odległość zaworu spustowego od podłogi | mm | 430 ± 20 |
Moc znamionowa | kW | 22 |
Zasilanie gazem | E, H, Lw, Ls, B/P | |
Przyłącze gazy | '' | R 3/4 '' |
Odprowadzanie spalin | A1 | |
|Zasilanie elektryczne | ~ 230V 50 Hz | |
Przyłącze wody zimnej Pojemność ogrzewacza | '' dm3 | G 1/2''25 |
Najwyższe ciśnienie robocze pary wodnej | '' | 0,05 |
ZALETY KOTŁÓW FIRMY LOZAMET
- zbiornik warzelny i pokrywa kotła wykonane sa ze stali kwasoodpornej gat.1.4301(AISI 304),
- wyprofilowanie dna zbiornika warzelnego z pochyleniem w kierunku otworu spustowego ułatwia zlewanie zawartości i całkowite opróżnienie zbiornika,
- nowoczesna konstrukcja ogrzewaczy kotłów pozwala na napełnienie ich optymalnie mała ilością wody, co pozwala na skrócenie czasu nagrzewania zbiornika warzelnego,
- odpowiednio wyprofilowana lekka pokrywa z wysokim obrzeżem ułatwia mycie i zachowanie higieny, a dodatkowy fartuch zapobiega wylewaniu się skroplin na płytę górną kotła,
- uchwyt pokrywy usytuowany w wygodnym miejscu ułatwia obsługę, a system z przeciwwaga zapewnia utrzymanie otwartej pokrywy w każdym położeniu,
- konstrukcja układu napełniania umożliwia napełnianie ogrzewacza (płaszcza) woda destylowana przygotowana w osobnych pojemnikach, instalacja wodna naszych kotłów linii MODERN umożliwia podłączenie do wody zimnej i ciepłej, co jest istotnym ułatwieniem podczas mycia
i konserwacji zbiornika warzelnego,
- układy sterowania zarówno kotłów elektrycznych, gazowych jak i parowych pozwalają na ekonomiczne gospodarowanie mocą grzewcza tych urządzeń,
- w kotłach elektrycznych zastosowano trzystopniowa regulacje mocy grzewczej, co pozwala na zmniejszenie poboru energii elektrycznej nawet o 30%, a parametry cieplne są wystarczające do utrzymania temperatury zagotowanego produktu,
generator wysokonapięciowy w układzie zapalania palników ułatwia uruchomienie kotła,
- zastosowanie elektromagnetycznego zaworu sterującego praca palników, zamiast powszechnie spotykanego w innych kotłach zwykłego kurka gazowego, pozwoliło na wprowadzenie dodatkowych zabezpieczeń i sygnalizacji,
presostat w układzie sterowania kotłów elektrycznych i gazowych (montowany jako opcja):
= utrzymuje ciśnienie pary wodnej na optymalnym poziomie, co zapobiega stracie pary i zmniejsza częstotliwość uzupełniania wody w podgrzewaczu,
= likwiduje uciążliwy hałas uwalnianej pary wodnej z urządzeń zabezpieczających,
= eliminuje niepotrzebna emisje ciepła i wilgoci do pomieszczenia kuchennego,
- wszystkie kotły gazowe produkowane przez LOZAMET przewidziane są do łatwego montażu pod wyciągiem miejscowym, z okapem odprowadzającym spaliny na zewnątrz pomieszczenia
– sposób odprowadzania spalin z urządzenia typu A1,
- elektroniczny system kontroli automatycznie wyłącza kocioł w przypadku zbyt niskiego poziomu wody w ogrzewaczu, sygnalizuje
- konieczność uzupełnienia wody oraz o gotowość kotła do pracy,
- kotły zasilane para z instalacji parowej lub zewnętrznej wytwornicy pary wyposażono w zawór regulacyjny umożliwiający płynna regulacje
- intensywności ogrzewania i sterowanie ilością doprowadzanej pary oraz odwadniacz parowy,
- Wszystkie modele kotłów naszej produkcji posiadają deklaracje zgodności z obowiązującymi dyrektywami bezpieczeństwa.
- Wieloletnia, bezawaryjna prace kotłów LOZAMET wspomaga preparat do odkamieniania urządzen gastronomicznych Strip–A–Way.