sale-offer
sale-offer1
Piec konwekcyjno - parowy Black Mask COMPACT 6 x GN 2/3 elektryczny z bezpośrednim natryskiem Zobacz powiększnie

Piec konwekcyjno - parowy Black Mask COMPACT 6 x GN 2/3 elektryczny z bezpośrednim natryskiem

MKF623CBMHendi

Nowe produkty

Piec konwekcyjno - parowy Black Mask COMPACT 6 x GN 2/3 elektryczny z bezpośrednim natryskiem, sterowanie elektorniczne MKF623CBM HENDI

– Seria nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych MILLENIAL BLACK MASK COMPACT idealnie znajdzie swoje przeznaczenie wszędzie tam, gdzie każdy centymetr powierzchni jest niezwykle ważny. Tylko 500 mm szerokości sprawia, ze piec zmieści się w każdej kuchni

Więcej szczegółów

12 851,10 zł netto
15 806,85 zł brutto

Piec konwekcyjno - parowy Black Mask COMPACT 6 x GN 2/3 elektryczny z bezpośrednim natryskiem, sterowanie elektorniczne MKF623CBM HENDI

– Seria nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych MILLENIAL BLACK MASK COMPACT idealnie znajdzie swoje przeznaczenie wszędzie tam, gdzie każdy centymetr powierzchni jest niezwykle ważny. Tylko 500 mm szerokości sprawia, ze piec zmieści się w każdej, nawet najmniejszej kuchni. Jest to także dobre rozwiązanie na drugi lub nawet trzeci piec w kuchni
– Elektroniczny, 7-calowy, dotykowy panel sterowania umożliwia wygodne i precyzyjne ustawienie zadanych parametrów gotowania
– Piece MILLENIAL BLACK MASK posiadają dwa opatentowane rozwiązania:
Airflowlogic™– to opatentowane i innowacyjne rozwiązanie polegające na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora). Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji przepływu powietrza
Humilogic™ – nowy opatentowany system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora. Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody

Najważniejsze funkcje


1-punktowa sonda
Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania.

Automatyczny system myjący
Na wyposażeniu standardowym każdego pieca 4 programy mycia, ECO, NORMALNY, INSTENSYWNY, PŁUKANIE, dostosowane do rożnego poziomu zabrudzenia komory Aż do 30% oszczędności wody dzięki nowej głowicy myjącej to oszczędność nie tylko Twoich pieniędzy ale także środowiska naturalnego. Detergent do mycia oraz płyn nabłyszczający połączony w jednym produkcie to duże ułatwienie zarówno w stosowaniu produktu jak i jego zamawianiu.

Pre-Heating
Rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjęcie potrawy

Holding
Utrzymywania potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze, bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania

Cool Down
Szybkie obniżenie temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze

HACCP
Możliwość sczytania parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania

Proofer
Funkcja zamienia piec w komorze rozrostu

Holding Cabinet
Piec może pełnić role szafy bankietowej – utrzymuje dania w odpowiednio wysokiej temperaturze i nawilżeniu, do momentu wydawania posiłków

Możliwość zapisania 100 programów, po 10 kroków każdy
Wystarczy wybrać jeden ze 100 programów i wcisnąć START. Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu. Parametry te można modyfikować, zapisywać i usuwać z pamięci

Trzy prędkości wentylatorów od 1500 do 2800 obr./min
Trzystopniowa regulacja prędkości wentylatora zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodną temperaturę w całej komorze

Gotowanie z użyciem sondy
Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania

Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T
Jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka. System samoczynnie utrzymuje niewielka różnice pomiędzy temperaturą w komorze, a środkiem potrawy. Dzięki temu potrawa jest równomiernie ugotowana

Port USB
Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec. Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB

POZOSTAŁE CECHY PIECÓW MILLENIAL BLACK MASK GASTRO:
– Regulacja temperatury w zakresie 30-270°C
– Ustawianie czasu pracy do 11 h, 59 min lub praca ciągła NON-STOP
– Opóżnienie automatycznego włączenia się pieca aż do 24 godzin
– przydatne w celu przygotowania pieca lub dania przed przyjściem personelu do pracy
– Możliwość zapisania dnia i aktualnej godziny
– Alarm wywołany okapem kondensacyjnym (działa tylko w piecu z podłączonym okapem)
– Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki, z 10-cio stopniowa regulacja stopnia zaparowania
– Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED
– Bezpieczne drzwi – blokada otwarcia przy 60°, 90 °, 120° oraz 180° zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu
– Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
– Drzwi z zawiasem po prawej
– Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
– Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikony, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany
– Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
– Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
– Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI 304
– Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
– Obudowa w całości ze stali nierdzewnej
– Współczynnik szczelności: IPX 4
– Regulowane nóżki zapewniają idealne wypoziomowanie pieca
– Wymagane podłączenie do prądu, uzdatnionej wody, kanalizacji

Dane techniczne : 

Producent:Hendi
Sterowanie:elektroniczne
Pojemność (ilość/wymiar):6x GN 2/3
Linia:Millenial Black Mask Gastro Compact
Odległość pomiędzy prowadnicami (mm):68 mm
Wymiary zewnętrzne (mm) :500x750x(H)700 mm
Ilość wentylatorów:1 z autorewersem
Zakres temp. (°C):od 30°C do 270°C
Nawilżanie:bezpośrednie
Automatyczny system myjący:Tak
Moc (W):5,2 kW
Napięcie (V):400
Waga (kg):61,6
Zakup