MKF511BMHendi
Nowe produkty
Piec konwekcyjno - parowy Black Mask 5 x GN 1/1 elektryczny z bezpośrednim natryskiem, sterowanie elektroniczne MKF511BM HENDI
- Seria nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych MILLENIAL BLACK MASK GASTRO. Nazwa nie jest przypadkowa
- czarny panel sterowania po wyłączeniu pieca całkowicie znika w czarnej otoczce drzwi pieca- Elektroniczny, 7-calowy
Produkt niedostępny
Przybliżona data dostawy:
Piec konwekcyjno - parowy Black Mask 5 x GN 1/1 elektryczny z bezpośrednim natryskiem, sterowanie elektroniczne MKF511BM HENDI
- Seria nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych MILLENIAL BLACK MASK GASTRO. Nazwa nie jest przypadkowa
- czarny panel sterowania po wyłączeniu pieca całkowicie znika w czarnej otoczce drzwi pieca
- Elektroniczny, 7-calowy, dotykowy panel sterowania umożliwia wygodne i precyzyjne ustawienie zadanych parametrów gotowania
- Piece MILLENIAL BLACK MASK posiadają dwa opatentowane rozwiązania:
Airflowlogic™ - to opatentowane i innowacyjne rozwiązanie polegające na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora). Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji przepływu powietrza
Humilogic™ - nowy opatentowany system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora. Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody
NAJWAŻNIEJSZE FUNKCJE:
1-punktowa sonda
Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazana temperature wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania.
Automatyczny system myjący
Opcja montowana wyłącznie w fabryce. 4 programy mycia: Eco, Normalny, Instensywny, Płukanie. Dostosowane do różnego poziomu zabrudzenia komory. Nowa konstrukcja głowicy myjącej daje aż do 30% oszczędności wody
Pre-Heating
Rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjecie potrawy
Holding
Utrzymywania potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze, bezpośrednio po zakonczeniu cyklu gotowania
Cool Down
Szybkie obniżenie temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze
HACCP
Możliwość sczytania parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania
Proofer
Funkcja zamienia piec w komore rozrostu
Holding Cabinet
Piec może pełnić rolę szafy bankietowej - utrzymuje dania w odpowiednio wysokiej temperaturze i nawilżeniu, do momentu wydawania posiłków
Możliwość zapisania 100 programów, po 10 kroków każdy
Wystarczy wybrać jeden ze 100 programów i wcisnąć START. Piec sam rozpocznie pracę, precyzyjnie utrzymujac wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu. Parametry te można modyfikować, zapisywać i usuwać z pamięci
Trzy prędkości wentylatorów od 1500 do 2800 obr./min
Trzystopniowa regulacja prędkości wentylatora zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodną temperaturę w całej komorze
Gotowanie z użyciem sondy
Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania
Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T
Jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka. System samoczynnie utrzymuje niewielką różnicę pomiędzy temperaturą w komorze, a środkiem potrawy. Dzięki temu potrawa jest równomiernie ugotowana
Port USB
Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec. Do pozostałych mozna wgrać program za pośrednictwem portu USB
POZOSTAŁE CECHY PIECÓW MILLENIAL BLACK MASK GASTRO:
- Regulacja temperatury w zakresie 30-270°C
- Ustawianie czasu pracy do 11 h, 59 min lub praca ciągła NON-STOP
- Opóźnienie automatycznego włączenia się pieca aż do 24 godzin
- przydatne w celu przygotowania pieca lub dania przed przyjściem personelu do pracy
- Możliwość zapisania dnia i aktualnej godziny
- Alarm wywołany okapem kondensacyjnym (działa tylko w piecu
z podłączonym okapem)
- Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki,
z 10-cio stopniową regulacją stopnia zaparowania
- Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED
- Bezpieczne drzwi
- blokada otwarcia przy 60°, 90 °, 120° oraz 180° zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi
po ich otwarciu
- Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
- Drzwi z zawiasem po prawej
- Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
- Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikony, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany
- Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
- Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
- Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI 304
- Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
- Obudowa w całości ze stali nierdzewnej
- Współczynnik szczelnosci: IPX 4
- Regulowane nóżki zapewniają idealne wypoziomowanie pieca
- Wymagane podłączenie do prądu, uzdatnionej wody, kanalizacji
Dane techniczne :
Producent: | Hendi |
---|---|
Sterowanie: | elektroniczne |
Pojemność (ilość/wymiar): | 5x GN1/1 |
Linia: | Millenial Black Mask Gastro |
Odległość pomiędzy prowadnicami (mm): | 68 mm |
Wymiary zewnętrzne (mm) : | 730x784x(H)700 mm |
Ilość wentylatorów: | 1 z autorewersem |
Zakres temp. (°C): | od 30°C do 270°C |
Nawilżanie: | bezpośrednie |
Automatyczny system myjący: | Opcjonalnie |
Moc (W): | 7,8 kW |
Napięcie (V): | 400 |
Waga (kg): | 78,4 |