sale-offer
sale-offer1
Schładzarka - zamrażarka szokowa 5 x GN 1/1 GRAFEN 235058 Zobacz powiększnie

Schładzarka - zamrażarka szokowa 7 x GN 1/1 GRAFEN 235065

235065GRAFEN

Nowe produkty

Schładzarka - zamrażarka szokowa  7 x GN 1/1 GRAFEN 235065

REDUKCJA NAMNAŻANIA SIĘ BAKTERII
ZGODNOŚĆ Z NORMAMI HACCP
MINIMALNA UTRATA WILGOTNOŚCI
BOGATSZE MENU DLA KONSUMENTA
|OSZCZĘDNOŚĆ CZASU DO 30%
REDUKCJA ILOŚCI ODPADÓW
OSZCZĘDNOŚCI PRZY ZAKUPACH SZYBKIE SCHŁADZANIE (BLAST CHILLING) OD +90°C DO +3°C
SZYBKIE ZMRAŹANIE (BLAST FREEZING) OD +90°C DO -18°C

Więcej szczegółów

12 500,00 zł netto
15 375,00 zł brutto

Schładzarka - zamrażarka szokowa  7 x GN 1/1 GRAFEN 235065

REDUKCJA NAMNAŻANIA SIĘ BAKTERII


Proliferacja – czyli znaczący wzrost ilości populacji bakterii – osiąga swoje maksimum w temperaturze 10°C do 65°C.
W temperaturze 37°C ilość bakterii podwaja się co 20 minut. Dlatego tak ważnym jest szybkie schłodzenie potraw zaraz po ich ugotowaniu do bezpiecznej temperatury 3°C. Nie osiągniemy tego pozostawiając potrawy na blacie stołu lub umieszczają je w lodówce czy zamrażarce. Szybkoschładzarki i szybkozmrażarki firmy Grafen pomogą w utrzymaniu tego rygorystycznego przepisu sanitarno-epidemiologicznego schładzając gorące potrawy do temperatury 3°C w maksymalnie 90 minut (zgodniez normami HACCP).

ZGODNOŚĆ Z NORMAMI HACCP

Szybkoschładzarki i szybkozmrażarki poprawiają bezpieczeństwo sanitarno-epidemilogiczne we wszystkich rodzajach zakładów gastronomicznych i wpływają na wzrost jakości życia społeczeństwa.

MINIMALNA UTRATA WILGOTNOŚCI

1Proces szybkiego schładzania i zamrażania zatrzymuje naturalną wilgotność we wnętrzu potraw i zapobiega ich wysuszeniu. Prawidłowy zapach i smak potraw nierozerwalnie połączony jest z ich stopniem wilgotności.

BOGATSZE MENU DLA KONSUMENTA

Im dłuższy okres trwałości żywności schłodzonej szokowo tym większa paleta oferowanych dań w karcie, bez ponoszenia dodatkowych kosztów na zwiększone zakupy surowców i komplikowania organizacji pracy w kuchni.

OSZCZĘDNOŚĆ CZASU DO 30%

Dzięki dłuższemu terminowi trwałości możliwe jest lepsze zaplanowanie prac w kuchni i przygotowanie większej ilości
posiłków oraz półproduktów bez konieczności powtarzania tych czynności każdego dnia.

REDUKCJA ILOŚCI ODPADÓW

Bezpośrednio po obróbce termicznej dania tracą na wadze poprzez parowanie. Cykl szybkiego schładzania i zamrażania zatrzymuje ten proces. Jeśli gotowe produkty spożywcze  sprzedawane są na wagę, przychody mogą dzięki temu wzrosnąć o 7%.

OSZCZĘDNOŚCI PRZY ZAKUPACH


Stosowanie szybkiego zamrażania potraw pozwala wydłużyć okres przechowywania produktów sezonowych bez zmian
ich pierwotnych cech (smak, wygląd, kolor, wartości odżywcze). Korzystanie z nich jest możliwe gdy konkurencja nie jest w stanie ich oferować lub gdy ceny rynkowe stają się zbyt wysokie.

SZYBKIE SCHŁADZANIE (BLAST CHILLING) OD +90°C DO +3°C

Wszystkie posiłki przygotowywane i pozostawione do ostygnięcia powoli tracą najlepsze cechy czyli smak,
kolor, konsystencję i wartości odżywcze. Szybkoschładzarki Grafen pozwalają obniżyć temperaturę przygotowanej
żywności do bezpiecznej pod względem sanitarno-epidemilogicznej wartości +3°C. Odpowiednia szybkość schładzania jest niezbędna ponieważ pozwala na redukcję szybkiego namnażania się bakterii (proliferacji), co jest bardzo ważne podczas przechodzenia przez zakres temperatury niebezpiecznej, który wynosi od +65°C do +10°C. Wynikiem końcowym prawidłowo zakończonego procesu szybkiego schładzania jest zachowanie jakości, koloru i zapachu żywności oraz wydłużenie okresu przechowywania.

SZYBKIE ZMRAŻANIE (BLAST FREEZING) OD +90°C DO -18°C


Proces szybkiego zmrażanie pozwala na przechowywanie żywności przez wiele miesięcy. Dzięki bardzo wydajnemu systemowi chłodzenia szybkozamrażarek Grafen i wdmuchiwaniu powietrza o temp. -40°C do komory urządzenia,
temperatura rdzenia produktów spożywczych spada szybko do -18°C. Dzięki temu unika się procesu krystalizacji cząsteczek wody, który przy długim zamrażaniu powoduje niszczenie struktury produktu. Produkty zamrażane szokowo zachowują wszystkie pierwotne właściwości czyli smak, kolor, konsystencję i wartości odżywcze.

– Pojemność komory: 5x GN 1/1 lub 5 blach 600x400 mm
– Wymiary wew. komory: 610x410x(H)410 mm
- Wymiary zewnętrzne : 750x740x850/880 mm
- Moc : 1420W
- Zasilanie : 230 V
– 5 par prowadnic z odstępem co 70 mm
– Wydajność przy schładzaniu do 3°C: 20 kg
– Wydajność przy zamrażaniu do -18°C: 15 kg

Zakup