sale-offer
sale-offer1

Producenci

Wyposażenie kuchni hotelowej – niezbędne urządzenia gastronomiczne

19 kwietnia 2021

|

#Poradnik kupującego

Renomę dobrego hotelu buduje wiele aspektów, w tym jakość serwowanych dań. Jakie wyposażenie kuchni hotelowej jest niezbędne, aby wydawać jedzenie, które zadowoli gości? Musisz zadbać o wysokiej klasy sprzęt, jeśli Twoi kucharze mają pracować wydajnie. Z tego tekstu dowiesz się, ile kosztuje wyposażenie kuchni hotelowej i co powinno wchodzić w jego skład.

Niezbędne urządzenia gastronomiczne do kuchni hotelowej

Wyposażenie kuchni hotelowej to ważna inwestycja, a najlepszym miejscem do zakupu tych urządzeń jest uznana hurtownia gastronomiczna. Bez czego nie może się obyć kuchnia w hotelu? Urządzeniami, które tworzą kompleksowe wyposażenie kuchni hotelowej, są:

Piece gastronomiczne to uniwersalne elementy wyposażenia kuchni hotelowej, które umożliwiają przygotowanie potraw na wiele sposobów. Gotowanie i pieczenie to podstawowe metody obróbki, które powinien gwarantować dobry piec.

Stoły gastronomiczne ze stali nierdzewnej to również istotna część wyposażenia kuchni hotelowej. Dostępne są różne rodzaje tych urządzeń, od prostych stołów skręcanych, po stoły z półką lub wbudowaną szafką z drzwiczkami.

Nie trzeba nikogo przekonywać, jak ważna w kuchni jest kwestia temperatury. Profesjonalne wyposażenie kuchni hotelowej powinno zapewniać możliwość schłodzenia lub podgrzania żywności. Dlatego niezbędne w niej są szafy chłodnicze, linie gastronomiczne oraz bemary, czyli urządzenia służące do podgrzewania i utrzymywania temperatury dań.

Wózki kelnerskie – istotny element wyposażenia kuchni hotelowej

Porządne wyposażenie kuchni hotelowej musi zawierać minimum jeden wózek kelnerski. W celu realizacji sprawnej obsługi gości, zadbaj jednak o większą liczbę tego sprzętu. Dobry wózek kelnerski powinien być wykonany ze stali nierdzewnej, a jego kółka muszą działać bez zacinania się. Wybierz urządzenie wyposażone w odpowiednią liczbę półek do przewożenia naczyń.

Ile kosztuje wyposażenie kuchni hotelowej?

Wiesz już, w jaki sprzęt powinna być zaopatrzona kuchnia hotelowa. Teraz dowiesz się, ile kosztuje wyposażenie kuchni hotelowej. Odpowiedź na to pytanie zależy od kilku czynników. Musisz wziąć pod uwagę:

  • rodzaj dań, które chcesz wydawać,
  • wielkość pomieszczenia,
  • typ i wiek niezbędnego sprzętu.

Jeśli chcesz kupić nowe wyposażenie kuchni hotelowej, musisz wydać kwotę rzędu kilkudziesięciu tysięcy złotych. Decydując się na sprzęt używany sporo oszczędzisz, ponieważ zapłacisz kilka tysięcy złotych. Różnica jest niebagatelna, jednak decydując się na nowy sprzęt, masz gwarancję niezawodności od producenta.

Podsumowanie

Właściwe wyposażenie kuchni hotelowej to jeden z kluczy do sukcesu w tym biznesie. Zadbaj o jakość i kup sprzęt od renomowanego dostawcy. To, ile kosztuje wyposażenie kuchni hotelowej, zależy od wielkości Twoich pomieszczeń i tego, jaki sprzęt Ci się przyda. Jeśli potrzebujesz nowych urządzeń kuchennych, skorzystaj z oferty naszej hurtowni!